آنچه باید درباره ترانسمیتر دما بدانید
ترانسمیتر دما به عنوان فرستنده دما نیز مورد استفاده قرار می گیرد و بین سنسور دما و صفحه نمایش یا دستگاه کنترل، ارتباط برقرار می کند. ترانسمیتر دما با تبدیل سیگنال خروجی سنسور، سیگنال میلی ولت غیر خطی به سیگنال میلی آمپر خطی می تواند بدون هیچ خرابی، فاصله بیشتری را ارسال کند که این کار سبب می شود بتواند اندازه گیری دقیق تری داشته باشد و همچنین باعث ایجاد سیگنالی می شود که قادر است بستر ارتباطات دیجیتال را آماده نماید، مانند HART. در حقیقت، سیگنال سنسور توسط ترانسمیتر دما به یک سیگنال استوار و استاندارد تبدیل می شود.
امروزه ترانسمیتر دمای مدرن وجود دارد که بسیار هوشمند، انعطاف پذیر و همچنین دارای اندازه گیری بسیار دقیق می باشد. ترانسمیتر دما در روند کار شما ایمنی ایجاد می کند و کارآیی را بهبود می بخشد. ترانسمیتر دما قابلیت تنظیم دارد و از دماسنج های مقاومت و ترموکوپل ها، سیگنال های تبدیل شده و همچنین سیگنال های مقاومت و ولتاژ را انتقال می دهد.
هنگامی که خصوصیات خطی سازی برای انواع سنسور در ترانسمیتر دما ذخیره می شود باعث می شود که به بالاترین دقت اندازه گیری برسد. دو اصل اندازه گیری دما در اتوماسیون فرآیند، به عنوان یک استاندارد ثابت شده اند که در اینجا درباره آنها توضیح می دهیم. از RTD به عنوان ردیاب های دمایی مقاومت در اصل اندازه گیری استفاده می شود.
مقاومت الکتریکی با تغییر دمای سنسور RTD تغییر می کند. آنها دمای بین 200- و تقریبا 600 درجه سانتی گراد را اندازه گیری می کنند. مزیت آنها این است که دقت اندازه گیری بسیار بالایی دارند و دارای پایداری برای مدت طولانی می باشند. Pt100، یک عنصر حسگر می باشد که دارای کارآیی بالایی می باشد. سنسورهای Endress و Hauser RTD به عنوان استاندارد دقت IEC 60751 کلاس A را برآورده می کنند.
برای اصل اندازه گیری از –TC ترموکوپل نیز استفاده می شود. ترموکوپل از یک انتها به اجزای ساخته شده از دو فلز متفاوت وصل می شود که هم دارای اتصال و هم دارای انتهای آزاد می باشد. دمای مختلف در اتصال و انتهای آزاد و همچنین اثر سیبک باعث می شود یک پتانسیل الکتریکی (نیروی ترموالکتریک) در انتهای باز ایجاد شود.